Adress: Askims Verkstadsväg 5A, 436 34 Askim. Ring oss på 031 – 68 17 80 Eller gör din förfrågan via www.kikiriki.se

Ny adress: Askims Verkstadsväg 5A, 436 34 Askim

Ny adress: Askims Verkstadsväg 5A

Frågor och svar kring
produktbeställning och avtal

Här hittar ni svar på frågor som brukar uppstå kring beställningar och olika villkor vid transport, hyra och betalningsvillkor.

Vanliga frågor

Hyresvillkoren finns beskrivna i ett pdf-dokument. Se villkoren här.

Normalsortiment är under lågsäsong inga problem. Då kan vi lösa det mesta med en veckas framförhållning. Vissa udda artiklar som vi inte har stort lager av kan självklart ta slut, samt om det är ett par stora evenemang i Göteborg eller Stockholm samma helg kan det vara problem. Under maj-juni, aug-sep och december, är det mesta uthyrt, och då krävs god framhållning.

Ja, det går bra att göra justeringar i er bokning, vi ser gärna att man bokar tidigt och gör justeringar löpande än att vänta till sista stund. Gör ändringar tills en vecka innan, därefter genomför vi ändringar i mån av tid. Se hyresvillkor för mer detaljer.

Ni kan alltid boka av kostnadsfritt fram till en månad innan er fest, därefter kan kostnader i samband med bokningen tillkomma. Se hyresvillkoren för mer info.

Nej disk ingår för porslin, glas och bestick, och även tvätt av linne ingår i hyrespriset.

En hyra gäller för 3 dagar men för ett tillfälle. Leveransdag, användningsdag, och returdag. Gäller hyran en helg, hämtas/levereras hyrgodset på fredagen och returneras på måndagen (Se er bekräftelse för tider). Är evenemanget på en helg så gäller priset hela helgen. Vid veckohyra debiterar vi två hyror. Längre perioder ger vi offert på.

Ja, vi kan leverera och hämta hyrgodset. (Se våra leveransvillkor)

Vi räknar av beställningen och debiterar saknat gods till självkostnadspris.

Nej det finns ingen specifik försäkring att teckna, utan kunden är ansvarig för godset under hyresperioden. Normal täcker en vanlig hemförsäkring eller företagsförsäkring produkterna, kolla med ert försäkringsbolag vad som gäller.

Privatpersoner betalar kontant eller med Swish vid hämtning hos oss eller in på vårt bankgiro. Bokar ni som företag kan ni självfallet få det på faktura. För övriga frågor, kontakta oss!

Betalningsvillkor

Vi fakturera aldrig privatpersoner. Ni har flera betalningsalternativ. Kontant/Swish vid hämtning hos oss. Direkt betalning till vårt bankkonto eller via Swish innan leveransen.

Faktura på upp till 30 dagars betalningstid (efter godkänd kreditupplysning – korrekt organisationsnummer anges alltid vid bokningen) – Faktureringsavgift 25 kr + moms kan tillkomma.

Faktura 30 dagars betalningstid (efter godkänd kreditupplysning – korrekt organisationsnummer anges alltid första gången vid bokningen). Faktureringsavgift 25 kr + moms

Förmånliga avtal kan tecknas – kontakta oss med ett mail.

Hyresvillkor

Ingen beställning är att betrakta som bokad förrän Göteborg Party Centre AB (nedan kallad Party Centre) har skickat en orderbekräftelse till kund. Kommer ingen orderbekräftelse inom ett arbetsdygn – kontakta Party Centre och kontrollera att vi har rättstavad mailadress t.ex.

Bokning kan ske på vår hemsida, via vanligt mail, på telefon eller på plats hos oss (under högsäsong rekommenderas inte det sistnämnda). Trots att Party Centre har en mycket stor mängd artiklar att hyra ut – kan vissa artiklar ta slut.

Har du gjort en bokning så kan den justeras fram till en arbetsvecka innan hyresdagen 

Ökningar av beställning kan göras så länge det finns lediga artiklar eller Party Centre har möjlighet att utöka.

Hyrespriset gäller normalt för tre dagar: Leveransdag, användningsdag och returdag.Alternativt gäller även normalhyra från fredag till måndag.

Om hyrestagare inte återlämnar hyrgods inom föreskriven tid – debiteras ytterligare hyresavgifter löpande till dess att hyrgodset är återlämnat – detta p.g.a. att det inte kan hyras ut till andra.

För fler användningsdagar/längre hyresperioder kontakta oss för att få offert.

Skador till hyrgods ska självmant påpekas och ersättas av hyrestagaren. Detta gäller även plastbackar, rullvagnar etc. Om det vid kontantkunds retur av hyrgods saknas artiklar vid avräkning, betalas ersättningskostnaden direkt. I övriga fall kontaktar Party Centre kund – i första hand via mail och informerar om saknat gods – som ska vara Party Centre tillhanda inom 2 arbetsdagar för att inte bli debiterade. Hyresavgift kan debiteras tills saknat gods har returnerats till Party Centre.

Brännmärken och skador ersätts av kund, på t.ex. på bordsdukar eller mattor. Vin och matfläckar på dukar/stolsöverdrag går normalt bort i tvätten (ingår då i hyrpriset). Dukar/servetter och dylikt som används av kund t.ex. som trasor, eller har oskäligt mycket rester – ersätts helt av kund.

Sunt förnuft

Att nita, såga, använda häftstift, sätta klisterlappar eller göra annan skadegörelse på hyresgodset är förbjudet.
Alla kostnader för skador och återställande som uppstår betalas av hyrestagaren.

Om stolar och bord transporteras ute på takräcke, släpkärra, utstickande genom bagagelucka eller på annat sätt, så ska de skyddas helt när det är regn, snö eller när vägbanan är blöt. De ska vid framkomsten omgående tas in i torrt utrymme.

Träbord och stolar med tygsits får inte användas eller förvaras utomhus i regn, snö eller fuktig väderlek, (användning i partytält är ok – förvara dock så att regn inte blåser in på möblerna i tältet). Om artiklar ställs i fuktigt gräs, sandig/lerig mark el. dylikt – ska de vara rengjorda vid returen. Övriga artiklar får inte lämnas blöta utomhus, utan ska torkas av och stå torrt när de inte används.

Porslin och bestick behöver inte diskas, men ska sköljas av. Om inte rinnande vatten finns till hands – ska matrester skrapas av. Glas och koppar ska vara tömda på dryck och vara packade i samma lådor/backar som de levererades i, med öppningen uppåt. D.v.s. glasen ska inte sticka upp ovanför backen (packad i fel glasback).

Backar ska bäras i avsedda handtag, t.ex. ej i förhöjningsramar på glasbackar Om kund har mat eller trögflytande dryck i glas eller i annan artikel som inte är avsett för det, ska kund göra en ordentlig ursköljning så att de returneras i det skick som t.ex. glas är avsedda för. Om så ej har skett – debiteras en extra hyra för samtliga artiklar i detta skick.

Samtliga glas levereras i uppmärkta backar, sätt tillbaka glasen i rätt back för att inte riskera att de skadas – och behöver ersättas – efter transport. 

Transporter

Boka transport i god tid. Normal rekommendation är att boka transport senast ca 1,5 – 2 veckor i förväg.

Du kan alltid ringa oss och få ett ungefärligt fraktpris baserat på den information du ger oss om adress, antal artiklar och hur det ser ut på leveransplatsen med t.ex. antal trappsteg, hiss, bärsträcka etc. Du får ett fast fraktpris på din orderbekräftelse baserat på din info.

Vi kör vardagar 08.30 – 16.30. Inga minimikostnader, trängselskatt ingår.

Transport utanför ordinarie öppettider
(Kan beställas i den mån vi kan ordna personal utanför ordinarie arbetstid)

Jouravgift 500 kr inklusive moms, därtill tillkommer

Våra chaufförer är snabba och effektiva, vilket är värdefullt för att hålla nere kostnaden för våra kunder.

Hur beställer jag?

Det finns för tillfället två olika tillvägagångssätt för att beställa eller skicka en förfrågan.

Direkt genom hemsidan

Beställ allt ni behöver direkt via produktsidan här. Ni kan därefter be om återkoppling eller en direkt beställning förutsatt att produkterna finns tillgängliga. Vi kommer därefter att kontakta dig för att bekräfta din order.

Via telefon

Har man inte möjlighet att beställa online så går det bra att ringa oss på telefonnummer 031 – 42 26 64 Telefonväxeln har öppet vardagar mellan 08.30-16.30. Annars lämna gärna dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär på hemsidan så ringer vi upp dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev